Pulsklokke

Jeg synes trening med pulsklokke er en super måte og holde styr på pulsen når man trener. Selv om jeg ikke har den mest fancye klokken, holder den i massevis for meg som ikke er så flink på tekniske dippedutter. Innrømmer at fargen og var avgjørende når jeg kjøpte den for fire år siden, tihi..

 

Jeg synes treningen blir mer systematisert når jeg trener med klokken, samtidig som det er gøy å få pokal på skjermen de ukene jeg klarer treningsprogrammet mitt. Ellers er det gøy og motiverende og se hvor langt man klarer å presse pulsen opp på intervalltrening, samtidig som man kan styre at pulsen ikke går for høyt på langturer.

 

Polar har og side på nettet der man kan overføre treningene sine og få opp en ukeplan med treningene. Jeg har kun erfaring med Polar sitt treningsoppsett, men vil tro at Garmin og de andre pulsklokkeprodusentene og har klokker med overføring til lignende sider på nettet.

 

Så hvilken klokke skal man velge?

Spørsmål nummer en man bør stille seg før kjøpt av klokke, er hvor mye man vil investere. Man får pulsklokker helt fra de enkleste som kun måler puls og kaloriforbrenning til de mest avanserte med GPS, sonetrening, treningsprogram og distansemåler. Tenk over hva du trenger i en pulsklokke. Trener du for å holde deg i form, er kanskje en klokke som viser puls og kaloriforbrenning nok for deg. Sykler/løper du mye vil du kanskje ha en klokke med distansemåler/skritteller. Men ikke kast bort penger på å kjøpe en pulsklokke med alle slags mulige dippedutter du ikke trenger! Bruk da heller pengene på riktige sko;-)

 Her er min Polar F11. Superfornøyd, eneste minus er at jeg egentlig burde hatt en klokke med distansemåler for å holde styr på kilometrene. Når jeg en gang kjøper meg ny klokke skal jeg definitivt kjøpe fra Polar igjen for servicen deres er super! Har hatt min klokke inne til reparasjon og batteribytting, begge gangene har det gått veldig raskt og greitJ Synes heller ikke et batteriskift på fire år er noe å klage over, bruker den jo omtrent hver dag.

 

Trener du med pulsklokke?

 

Vil forresten anbefale alle (som ikke har eksamen dagen etterpå) å melde seg på 7- eller 4-fjellsturen!

5 kommentarer

Karina Dale

03.05.2011 kl.17:11

Åååh, fjelltur såg gøy ut! Men trur eksamen bør prioriterast då, hekje tida å gå på fjellet i monge tima ://

Mia

03.05.2011 kl.21:29

Karina Dale: Hehe, vi som har eksamen to dager etterpå er og unskyldt for ikke å gå;)

Louise

03.05.2011 kl.22:18

Ja, jeg har klokke :) bruker den ikke så ofte lenger. Skjerpe meg. Jeg skal gå 7 fjellstur :D

Mia

04.05.2011 kl.14:52

Louise: Herlig med fjelltur da, skulle gjerne gått jeg og, men eksamen står litt i veien, jaja:)

mariesunivers

04.05.2011 kl.20:29

jeg har også pulsklokke fra polar, og den er heller ikke kompitabel med løpesensor som måler distanse. har derfort satt opp nike + på ønskelisten:-)

skulle gjerne ha gått 7-fjellsturen, men er ikke fan av å gå i kø:-)

Skriv en ny kommentar

hits